Wie zijn we?


Algemeen

VV Volkegem is een voetbalvereniging aangesloten bij de KBVB met stamnummer 8988 en heeft geel en blauw als clubkleuren. De thuiswedstrijden van VVV A worden gespeeld op ons terrein in de wijk Hongerije te Ename. De thuiswedstrijden van de jeugd gaan door op het complex in de Pelikaanstraat 51. De trainingen vinden hoofdzakelijk plaats op het terrein in Leupegem, Lammekensstraat. De voetbalterreinen hebben als naam "Farmer Fox I, Farmer Fox II & Farmer Fox III", verwijzend naar onze erevoorzitter Etienne De Vos, in de volksmond 'boer Vos'. Onze club telt momenteel zo'n 400 leden, waarvan er zo'n 300 actieve sporters. De resterende leden zijn trainers, ploegafgevaardigden, vrijwillige medewerkers en bestuursleden. Die zorgen ervoor dat onze 19 ploegen in competitie alle faciliteiten, materialen en accommodatie ter beschikking hebben om hun hobby op een degelijke wijze te kunnen beoefenen.

Eerste elftallen

VV Volkegem beschikt momenteel over één ploeg die in 3de provinciale en één ploeg die in 4de provinciale uitkomt. . Bovendien is er ook nog een beloftenteam (2de Reserven) en een team U21.

Jeugdploegen

Wij hebben op vandaag in elke jeugdreeks minstens één ploeg in competitie. Hier zijn we erg trots op! Bovendien stijgt ieder jaar het aantal jeugdspelers binnen onze vereniging. Vanaf de start van hun voetbalcarrière doen we ons best om alle jonge talenten een degelijke opleiding te bieden. Ook het opvoedkundige aspect verliezen we niet uit het oog.Missie & Visie

VV Volkegem heeft net als elke plaatselijke vereniging een specifieke opdracht en vindt daarin ook zijn voornaamste bestaansreden. Met ruim 400 aangesloten leden wil deze voetbalvereniging, naast de andere verenigingen, een belangrijke schakel zijn in het gemeenschapsleven van Volkegem zelf, maar intussen ook van de buurgemeenschappen Ename, Edelare, Leupegem en Nederename.

Net als de school, de jeugdbeweging, e.a. is onze voetbalclub een ontmoetingsplaats van jong en oud. Hij brengt kinderen, jongeren en ouders samen in een ongedwongen sfeer. Hier ontstaan vriendschappen voor het leven. Zo wil onze club een belangrijke sociale en opvoedkundige rol spelen.

Jongeren een boeiende tijd bezorgen is onze hoofdbekommernis. Ze krijgen de kans om door het voetbal hun fysieke conditie en motorische vaardigheden te verbeteren, maar ook de karakter- en persoonlijkheidsvorming krijgt de aandacht. Daarnaast betrachten we uiteraard via de trainingen en de wedstrijden de sportieve en de lichamelijke ontwikkeling van kinderen, jongeren en jongvolwassenen, te stimuleren. Uiteraard ligt de klemtoon op het verbeteren van de voetbalskills. 

Visie

VV Volkegem begeleidt en coacht elke (jonge) voetballer vanaf 5 jaar. De Club richt zich vooral op kinderen en jongeren uit de nabije omgeving om hen de mogelijkheid te bieden om hun voetbaltalent te ontplooien.

VV Volkegem wil staan voor (eigen) jeugd, voor gezonde sportiviteit, kameraadschap, ambiance,… én voor een beleid dat het mogelijk maakt om dit te realiseren. Wij maken er werk van om een familiale club te zijn, waar elke jongere (ongeacht niveau, geslacht, afkomst, ...) welkom is en aan zijn trekken kan komen.

VVV tracht in een veilige, warme, vriendschappelijke sfeer toch een uitdagende leeromgeving te creëren waar elke speler tot zijn recht kan komen.

De doorstroming van de eigen jeugd naar het eerste elftal blijft een belangrijke ambitie. Om dat te bevorderen, spelen we nu reeds het zesde seizoen met twee eerste elftallen. Zo krijgen onze eigen jonge spelers sneller de kans om door te groeien en al vroeg ervaring op te doen in een eerste elftal. De doorstroming van de jeugdspelers naar de eerste elftallen is niet zomaar een verkooppraatje. Ruim 50% van de ruime kern het A- en B-efltal zijn spelers die deel uitmaakten van onze jeugdelftallen. Ook wie niet doorstroomt naar een eerste elftal moet bij VVV het spelletje kunnen blijven spelen.

VVV is een vereniging die drijft op de inzet van veel vrijwilligers, voetballers en niet- voetballers. Ook de ouders van onze jeugdspelers zijn betrokken. Zonder hun inzet en engagement kan er geen voetbalplezier zijn voor spelers en begeleiders. Iedere bijdrage aan het vrijwilligerswerk – hoe klein dan ook – is belangrijk voor het voortbestaan van de vereniging want zij vormt het fundament, het kloppende hart, van onze club.

Samen maken we er een fijne club van, waar iedereen zich thuis voelt!